Ida Marie Odgaard

Fotojournalist og videograf

Der er altid en historie, der skal fortælles. Det er lige meget, om jeg skal portrættere en topchef, en skuespiller, eller familien Jensen hjemme i stuen. Om jeg står midt i det amerikanske ingenting, på et travlt og summende kontor, eller til et stort sportsstævne. Ligemeget hvilken situation, jeg finder mig selv i, ligemeget hvilket medie, jeg arbejder i, er det vigtigste for mig at være fuldstændig tilstede både som menneske og fotograf. At mærke stemninger og strømninger og på den måde finde frem til kernen i det hele - historien.

På denne side forsøger jeg at vise et lille udvalg af billeder, video og andet arbejde, som jeg har produceret. Nederst er mit CV og kontaktinfo. 

Velkommen til mit visuelle CV. 

◆    ◆    ◆

Portræt

Se flere eksempler på portrætter på min hjemmeside, HER.

◆    ◆    ◆

Reportage

Der er meget mere reportage på min hjemmeside, HER.

◆    ◆    ◆

Grafisk arbejde

Som fotograf er det vigtigt for mig at kunne præsentere mit arbejde ordentligt. Et lækkert og spændende design er for mig en stor spiller i historiefortællingen. Jeg arbejder hurtigt og sikkert med opsætning i inDesign og Photoshop. 

Igennem mit arbejde som fotograf på Berlingske fik jeg god erfaring med at fotografere til et specifikt layout, fx forsider eller bestemte opslag. Til avisens søndagsmagasin "B" lavede jeg flere længere fotoserier og layoutede siderne i samarbejde med magasinets designere - altid med fokus på at præsentere både billeder og tekst bedst muligt og udfordre det klassiske avisdesign. 

 

Plakat

Den grafiske plakat tegnede og
designede jeg til kortfilmen
"Brunch" (2017), som jeg selv
skrev og instruerede.

 

Magasindesign

Herunder et uddrag af det fotografiske magasin "Nordegn" (2015), som jeg lavede i samarbejde med mine medstuderende på fotojournalistuddannelsens andet semester. Hele magasinet kan ses HER.


◆    ◆    ◆

Webdokumentar

Minidokumentaren, eller "webdoc'en" er i mine øjne et helt unikt medie. På få minutter kan vi fortælle vigtige historier med masser af kød på, spækket med lækre billeder og masser af stemning  - og samtidig nå ud til et bredt publikum. 

De webdocs, jeg har arbejdet på er - med få undtagelser - produceret med en one-woman-army. Det vil altså sige, at det er mig selv, der har fundet idé, taget kontakt, interviewet, optaget, lavet lyd og redigeret. 

Her er et par eksempler på mit arbejde. Mere kan ses HER. 

Somebody Cares

Donna Christian leverer mysterier og romancer på de snoede veje i Rowan County,Kentucky, men hendes egentlige mål er at være der for de lokale. I sit job som 'Book Mobile Lady' leverer Donna meget mere end bare bøger.  "Man bliver nærmest som familie," fortæller hun.

Minidokumentaren er optaget i Morehead, Kentucky, under en workshop med video- og fotocoaches fra hele verden i oktober 2017.

Et kranie for sig

Et kig in i Filip V. Jensens mærkværdige verden af væsener og kærlighed. 

Webdokumentaren er lavet i samarbejde med fotojournalist Ivan Riordan Boll under en workshop med produktionsselskabet Bombay Flying Club i december 2015.

◆    ◆    ◆

Social Media Teasers

Fire eksempler på ultrakorte videoer, der enten fortæller historien helt kort - eller blot fungerer som en visuelt lækker indbydelse og krog, der giver læseren/seeren/kunden lyst til at få mere. Alle videoerne er lavet under min tid som fotograf for Berlingske (2016-2017), hvor jeg var med til at udvikle rammerne og det visuelle udtryk for videoproduktionen. 

◆    ◆    ◆

Flerkamerainterview

Interviewet danner rammen for langt de fleste journalistiske fortællinger. Noget af det vigtigste for kvaliteten i fx en webdokumentar er, at interviewet har en lyd i høj kvalitet og et billede, der matcher resten af dokumentarens visuelle udtryk. Jeg arbejder hurtigt og professionelt i interviewsituationen og har styr på teknikken, så jeg kan koncentrere mig om det allervigtigste - at få den interviewede til at føle sig tryg og afslappet. 

Se her et eksempel på mit arbejde med flerkamerainterview. I videoen fortæller Carolin om sit svære forhold til en amerikansk soldat. 

◆    ◆    ◆

Kortfilm

I forbindelse med mit ophold på Western Kentucky University i USA, efteråret 2017, arbejdede jeg også med noget helt andet end de journalistiske fortællinger, jeg er vant til. Jeg var med på produktionen af fire forskellige korte spillefilm - én som producer, én som instruktør, én som fotograf og én som production designer. En kortfilmsproduktion adskiller sig naturligvis på mange måder fra de webdocproduktioner, jeg har arbejdet på. Hvor jeg som webdocproducent ofte arbejder alene, kræver produktionen af fiktionsfilm en evne til at arbejde i et stort team, hvor alle har forskellige ansvarsområder, men alligevel arbejder for det samme mål - at udleve instruktørens kreative vision. 

Nedenfor ses tre screendumps fra kortfilmen "Brunch", som jeg selv var instruktør på. 

◆    ◆    ◆

Ida Marie Odgaard

Freelance fotojournalist og videograf
København
Telefon: +45 28 14 89 25
Facebook: facebook.com/marie.odgaard.3
E-mail: [email protected]
Instagram: @imarieodgaard

http://www.idamarieodgaard.com/

Uddannelse

Western Kentucky University
film og fotojournalistik (2017) 

Dansk Medie- og Journalisthøjskole
Fotojournalistik (2014-2018)

Københavns Film- og Fotoskole
fotografi (2013-2014)

VERA - School of Art and Design
fotografi (2013)

Gribskov Gymnasium 
language and political studies (2007-2010)

Andet

Fotojournalistpraktikant
Berlingske (2016-2017)

Fotojournalistpraktikant
BT (2017)

Fotojournalistpraktikant
Scanpix (2017)

Editor-in-Chief
Illustreret Bunker (2015)

Billedredaktør
Illustreret Bunker (2014-2015)

Staff photographer
Musik i Lejet Festival (2014-2015)

Staff photographer
Orange Press (2015

Priser og udstillinger

Årets Pressefoto 2016 
Årets Hverdagsbillede 
2nd Prize

College Photographer of the Year 2016
General News
Bronze Award

Københavns Film- og Fotoskole
Summer Exhibition CPF
2014

Københavns Film- og Fotoskole
Winter Exhibition
2013

VERA / Summer Exhibition CPF
2013

 


Siden er kodet med HTML. Er der noget, der ikke bliver vist korrekt eller vil du bare gerne se mere, så tøv ikke med at tage kontakt. 

All images and videos  © 2013-2018 Ida Marie Odgaard. Images may not be copied, printed or otherwise disseminated without express written permission of Ida Marie Odgaard.

◆    ◆    ◆

Using Format